Dagbesteding

imean-dagbesteding

Thuis voelen op de dagbesteding

Zo lang mogelijk zelfstandig blijven en thuis wonen. Onze dagbesteding kan hierbij helpen. Welke activiteiten u doet, hangt af van uw situatie en van uw interesses. Wat heeft u nodig om u thuis te voelen bij ons?

Op de dagbesteding zijn wij steeds op zoek naar nieuwe en vernieuwende uitdagingen voor onze cliënten. Onze activiteiten zijn onder andere gericht op bewegen, muziektherapie, het trainen van het geheugen en gezonde voeding. Hierbij kijken wij altijd samen met u naar wat in uw situatie kan en waar uw interesses liggen.

Dagbesteding Anemoon in Almelo

Op onze locatie Anemoon komen ouderen met en zonder dementie. Cliënten van de dagbesteding voelen zich veilig en thuis. Mannen en vrouwen met verschillende achtergronden kunnen hier zichzelf zijn.

De video hieronder geeft een mooie impressie van de dagbesteding.

Indicatie dagbesteding en thuisbegeleiding

Voor dagbesteding en thuisbegeleiding is een indicatie nodig vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). U kunt hiervoor terecht bij de gemeente in uw eigen woonplaats. De gemeente bepaalt samen met u wat voor u het beste is.
Als u een indicatie krijgt, kunt u aangeven dat u de zorg of begeleiding van IMEAN Care wilt ontvangen.

twee blij lachende vrouwen in kamer van Meral

Komt u ook op bezoek bij Meral?

Iedere maandag en dinsdag tussen 14.00-16.00 uur.
Entree is gratis.
Reserveren is niet nodig.
Meral is bij ons tot 29 maart, daarna trekt zij door heel Nederland.

Meneer Öztürk opende een kastdeurtje in de kamer van Meral en luisterde. Hij luisterde naar het verhaal van Meral, de Nederlandse senior met een Turkse achtergrond. Hij zat ontspannen in zijn stoel en zei: ‘Ik ben weer even thuis in Turkije.’ Toen hij daarna het kastdeurtje sloot, zei hij met hetzelfde enthousiasme: ‘Zo, en nu ben ik weer hier in Nederland.’

Ook benieuwd naar de sfeer, de verhalen, geuren en kleuren van Meral? Wilt u, uw ouder of cliënt, weer even het gevoel ervaren van thuis in Turkije? Bezoek dan de kamer van Meral bij onze dagbesteding aan de Anemoonstraat 70 in Almelo. U bent van harte welkom.

Verstaat u geen Turks, geen probleem. De dochter van Meral vertaalt graag voor u (QR-code scannen).
Daarnaast heeft Meral een podcast die u ook gratis kunt beluisteren.

Meer over de klankkast van Meral leest u hier.

Veelgestelde vragen

U bent van harte welkom! Hiervoor kunt u bellen en een afspraak maken met een collega van de dagbesteding 0546-648733. Wij hechten er waarde aan dat u gastvrij wordt ontvangen, een rondleiding krijgt en dat wij uw vragen kunnen beantwoorden.

We bieden dagbesteding op onze locatie de Anemoon in Almelo. Hiervoor heeft uw vader of moeder een beschikking nodig vanuit de Wmo of Wlz. Als u deze niet heeft, moet u eerst een aanvraag voor dagbesteding doen bij het Wmo-loket in uw gemeente of bij het CIZ.

Locatie Hengelo: binnenkort meer informatie over deze nieuwe locatie.

Alle collega’s van IMEAN zijn opgeleid en gecertificeerd in cultuursensitief werken.