Digitaal uitje voor ouderen met een migratieachtergrond: onderzoek naar wensen en ervaringen

Het begrip “healthy ageing” of “gezond ouder worden” is een belangrijk speerpunt binnen onze samenleving. Gezond ouder worden moet niet alleen gericht zijn op het voorkomen, uitstellen of behandelen van ziekten en aandoeningen. Maar ook op interventies die de kwaliteit van leven en participatie in (sociale) activiteiten bevordert. Het bedrijf VindiQu organiseert via een live verbinding, interactieve digitale uitjes voor ouderen die zelf niet meer in staat zijn om fysiek deel te nemen aan uitjes. Het aanbod voor ouderen met een migratieachtergrond willen zij verder ontwikkelen. Dit project is een exploratief kwalitatief onderzoek naar de wensen en ervaringen ten aanzien van digitale uitjes van ouderen. In samenwerking met dagbesteding IMEAN, het lectoraat Technology, Health and Care van Hogeschool Saxion en VindiQu is er een digitaal uitje ontwikkeld en uitgevoerd voor ouderen met een migratieachtergrond.

File name : Factsheet_digitaal-uitje_migranten-ouderen_V3.pdf

Geplaatst in Nieuws, Pers.