Sevilay Dalli wint Overijsselse Vrijwilligersprijs

Voor haar inzet bij dagbesteding IMEAN Care heeft Sevilay Dalli de Overijsselse Vrijwilligersprijs gewonnen. Ze kreeg de prijs dinsdag 1 december uitgereikt door statenlid Stijn Hesselink. Dalli: ‘’Het was een bijzondere en mooie dag.’’

Dagbesteding

De prijs werd overhandigd op de dagbesteding van IMEAN in Almelo. Bij IMEAN Care, een van de projectpartners van In2Werelden, wordt cultuursensitieve zorg aan migrantenouderen geboden. De jury van de prijs noemde het initiatief inspirerend en uniek. Dalli heeft de prijs gewonnen voor haar inzet om mensen te laten participeren in de maatschappij. Dalli: ‘’De cliënten keken op van het bijzondere bezoek. We hebben met de statenleden gesproken over wat we allemaal doen bij IMEAN.’’

Cultuursensitieve belevenistafel

Zo werd gisteren ook de ‘belevenistafel’ afgeleverd bij de dagbesteding, een tafel met touchscreen beeldscherm waarmee ouderen liedjes kunnen luisteren, geheugenspelletjes kunnen spelen en video’s kunnen kijken. Dalli: ‘’wij gaan deze tafel cultuursensitief maken, zodat hij aansluit bij de belevenis van migrantenouderen.’’

Een groot gebaar

Ze vervolgt: ‘’Het winnen van de prijs is een groot gebaar. Hierdoor weet ik dat ik op de goede weg zit en dat mijn werk wordt gewaardeerd. Dat maakt me blij en trots.’’