In dit verpleeghuis in Twente krijgen migrantenouderen hun eigen etage

Sevilay Luiken-Dalli, ouderenadviseur en directeur van het bureau IMean, is betrokken bij de plannen voor de verpleegafdeling van CarintReggeland.  „Het is een droom die uitkomt.” Voor haar dementerende vader te laat. Hij stierf in december. „Ik had hem zo’n plek nog zo gegund.”

Twaalf plekken

CarintReggeland opent een verpleegafdeling met twaalf plekken verdeeld over twee compartimenten van zes zit-slaapkamers. Ze komen beschikbaar in de nieuwbouw aan de Geerdinksweg.  In hun privédomein is plek voor een gebedsruimte. CRG wil op aanvraag op de muur met een teken een verwijzing naar Mekka maken. In een kastje bij de deur kunnen de nieuwe bewoners spullen opbergen die doen denken aan hun thuisland. Ook zal de muziek en eten daar op afgestemd zijn.

 

 

 

Zie artikel:

https://www.tubantia.nl/hengelo/in-dit-verpleeghuis-in-twente-krijgen-migranten-hun-eigen-etage-maar-mislukte-integratie-is-dat-niet~a0dcc5b5/